Foredrag, kick off, pep talks og workshop til næringsliv- og offentlig sektor. Bestill her: ingvild@ingenomvei.no

Bærums Verk Skole - Forebyggende arbeid

Ingenomvei og Michel Mateos var tilstede på Bærums Verk Skole for å veilede og løfte ungdommen. Som Michel selv sier:

“Jeg er takknemlig for at jeg kan drive forebyggende arbeid blant barn og unge. Det er noe jeg kan. Jeg fant nøkkelen til å nå frem til kidsa, dypt i min egen lomme.

Men, der er det ymse kvalitet også, så jeg må med stø hånd dra hånda forsiktig opp av lomma, så ikke alt av rusk og rask kommer unødvendig til syne. Finne de rette tingene å fremsnakke- og bevisstgjøre på.

Forebygge rus- og krim blant kidsa, er å fungere som en låsesmed. Noen låser er lette å åpne, andre får du knapt dytta nøkkelen inn i. Noen har til og med kodelås, og da risikerer du å bli stående en stund ’å skru. Ser du dårlig i tillegg, kan du bli værende lenger enn godt er.

Det er stor forskjell på å dirke opp låser og knekke dem. Og det er like stor forskjell på hva du underviser om og hva du inspirerer til. Siden alle liker å snakke om seg selv og sitt, så kan en faktisk ende opp med bare akkurat det, og det gir nødvendigvis ingen læring i det hele tatt.

Alle er forskjellige, men vi har noen fellesnevnere, og det er de jeg forholder meg til. Glede, smerte, tilhørighet, respekt, inkludering og mangfold. Ordene vi sier til oss selv- og ordene vi sier til andre. Kroppsspråket vårt.

Det at jeg kan undervise kidsa om dette, og gi dem god læring på hva som skal til for å bli enda bedre på kommunikasjon og kroppsspråk, har vist seg å være en suksess, også i forebyggingsøyemed.

Da er det kult å være håndverker på jobb. Resultatet får du umiddelbart, og gjør du god nok jobb, sitter det varig ut. Da snakker vi læring som virker.”

Bedre kan det ikke bli!