Foredrag, kick off, pep talks og workshop til næringsliv- og offentlig sektor. Bestill her: ingvild@ingenomvei.no

Forebygging av doping blant ungdom er viktig

Er doping rus? Du blir ikke ruset på samme måte som vi opplever det med narkotika og alkohol. Sansene blir ikke sløvet ned på samme måte, heller det motsatte, i hvert fall i starten. Når vi snakker doping, så er rekka lang av ulike preparater. De mest brukte kurene inneholder flere komponenter, noe kan tas oralt, og noe injiseres.

Faren med doping er mange, og flere blir det etter langvarig bruk. Ungdommer Michel Mateos følger opp som har brukt steorider, sitter igjen med en bra kropp i bytte mot mørke tanker og depresjoner de ikke hadde før de begynte med doping. Dette er en fellesnevner til alle.

Når den naturlige gleden i unge mennesker blir frarøvet med preparater som steorider, er det grunn nok til å forby denne formen for bruk. Michel har en side på face som heter “Trening med glede”, der han sine beste tips på trening av kroppen: Klikk her 

Mange ungdommer ønsker seg en bedre og sterkere kropp enn den de har fått utdelt, og de ønsker seg den NÅ. Det handles dop på nettet, og det er ikke alltid preparatene inneholder det leverandøren forteller.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på, enten som bruker eller pårørende.

Antidoping Norge: Klikk her